Vikingpad 28, 1034 VG Amsterdam
+31 6 41034843

MNRI Therapie 

MNRI Therapie reflexintegratie is succesvol gebleken bij o.a.:
1. Leermoeilijkheden; concentratie, motivatie, moeite met lezen en/ of begrijpen.
2. Motorische uitdaging: onhandigheid, zwakke spierspanning moeite met balans en coördinatie.
3. Sociaal-emotionele problemen: onzekerheid, moeite met keuzes masken (faal)angst, grenzenloosheid.
4. Algemene welbevinden: overgevoeligheid, reisziekte, tics, orale fixatie, bedplassen, stress.
5. Gediagnosticeerde stoornissen: ADD, ADHD, DCD, McDD, Dyslexie, Dysgrafie, Dyscalculie, Autisme, Cp, Post Traumatisch Stress syndroom

 


Heeft je kind te maken met één van de bovenstaande uitdagingen?
Lees dan verder voor een uitleg over de invloed van nog actieve reflexen vanuit de baby tijd. Elke baby die wordt geboren, bezit een heleboel aangeboren impulsieve bewegingen. Die zijn al vroeg tijdens de zwangerschap ontstaan. Die bewegingen zijn nodig om bijvoorbeeld de bevalling goed door te komen en om te overleven tijdens de eerste maanden van hun leven. Deze bewegingen worden reflexen genoemd. Zo heb je het zuigreflex, het reflex van het vastpakken van vingers, het loopreflex etc. Elk kind op de hele wereld heeft ze. Ze gaan volledig automatisch. De reflexen worden aangestuurd vanuit de hersenstam. De ontwikkeling van de reflexen is de basis voor al onze overige ontwikkeling. Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd wordt, kan de opvolgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan. Een mooi voorbeeld is de nekreflex ATNR, als die niet goed geïntegreerd raakt, kunnen mensen bijvoorbeeld hun leven lang moeten nadenken wat nou ook al weer links of rechts is. Dezelfde ATNR is ook belangrijk voor het ontwikkelen van studievaardigheden, lezen, spellen en schrijfvaardigheden. Een ander voorbeeld is de Spinal Galant, als deze niet goéd geïntegreerd is, kunnen kinderen niet stil zitten, ze friemelen en zijn rusteloos. Andere symptomen zijn bijvoorbeeld bedplassen of een hekel aan strakke kleding ronde de taille. Op leèrgebied zijn een slechte concentratie en korte termijngeheugen voorbeelden, ook het opnemen en verwerken van informatie kan heel lastig zijn.

Volgens de Masgutovamethode MNRI® kunnen nog actieve reflexen op een simpele maar diepgaande manier geïntegreerd worden. Door middel van oefeningen kunnen de reflexen alsnog of opnieuw volgens het juiste patroon integreren. Daarmee stelt de hersenstam de hogere hersenen in staat alsnog verder uit te rijpen en dus te ontwikkelen. Dat betekent dat integratie van nog actieve reflexen helpend kan zijn om bovengenoemde uitdagingen te verminderen.

Andere bekeken ook:

1
1
paarden